Pénzügy, gazdaság

Hogyan éljünk biológiai lényünk működésével összhangban hosszú és egészséges életet

Útmutató mindenkinek a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz és az oxigéndús testmozgáshoz

50 év táplálkozásbiológiai gyógyítás gyakorlati tapasztalatainak eredménye és gyümölcse

A magyar kiadás elé

A Svájcban élő, ’56-ban emigrált Holecz professzort a rendszerváltozáskor ismertem meg. Bécsi barátomnál nyirokmirigyrákot diagnosztizáltak, mint a magyar miniszterelnöknél, Dr. Antall Józsefnél is. Be kellett volna feküdnie az egyik kiváló osztrák klinikára egy műtétsorozatra, amikor este döntésre kényszerítettem – válasszon: reggel műtét, vagy hajnalban indulunk Luganóba. Nem volt könnyű a döntés, hiszen minden elő volt készítve az operációkhoz. Ő hat hónapon belül meggyógyult, azóta szép gyermeke is született.

Kisfiam testét véres sebek borították egy oltás után fél éves korában: erről is szól a „beoltva” című könyvem, hátoldalán egy rendőr dandártábornok gégerákból való meggyógyításának történetével, aki nemrég töltötte be a nyolcvanadik évét.

De: katonásan betartva Holecz professzor – aki maga is többször volt rákos – napi- és étrendjét. A könyv megjelenését követően sok boldog üzenetet kaptam kisgyermekes anyáktól is a javasolt étrend, életmód sikeres alkalmazásának eredményeiről. A magyar lakosság fizikailag is elkeserítő állapotban van. Aratnak a rák, a szív- és érrendszeri betegségek, a vastagbéldaganat, a stroke. Az OECD uniós- és ENSZ-adatokon alapuló vizsgálata drámai képet mutat: harminchat tagállamából a legveszélyeztetettebbek vagyunk.

A „modem, civilizált” ember nincs könnyű helyzetben. Hatalmas a profitnyomás, ami a hirdetésekből, reklámokból, filmekből árad. Élelmiszervegyészet. Lassan már nem is beszélhetünk ételről, italról, hanem csak a profit materializálódásáról. És ráadásul csak az önmegtartóztatás teheti lehetővé a boldogságot, a gyönyört – a habzsolás boldogtalanná tesz. A mértékletesség nem kellően értett pszichológiája és közgazdaságtana … A pótlólagos ráfordítások és hozamok helyes értelmezése, alkalmazása hétköznapi életünkben: életmódunkban, tulajdonlásainkban, szórakozásainkban, gyógyulásunkban, emberi kapcsolatainkban … Világunkban emiatt is lassan eltűnik az igazi vágyódás, vágy a Szép, a Jó, az Igaz iránt … Veritatis Splendor.

Az orvoslásban is mesterséges, színes pirulákkal, művitaminokkal karosszékben elterpeszkedve, kényelmesen akarjuk megúszni a munkát saját magunk megmentése érdekében. Mi mindent megtettünk: jó sokat fizettünk az orvosságért, a gyógyulás ígéretéért. Pedig biológiai lényünk miatt benne kellene lennünk a minket körülvevő, bennünk zajló gyógyító folyamatokban is, hogy ezek jó eséllyel „szervesüljenek”. Ahogy Dr. Csókay András a sziámi ikrek szétválasztása kapcsán nemrég mondta a máriaremetei Kisboldogasszony Bazilika előtt: messze nem elég monitoron nézni, tanulni kívülről a műtéti megoldásokat – a hit erejéről nem is beszélve.

Rá kell jönnünk, hogy kis piacainkon kell kiválogatnunk a konyhánkhoz szükséges alapanyagokat – ha kényelmünk miatt félkész – vagy késztermékeket vásárolunk, a profitnyomás miatt fröccsöntött managerek asszisztálásával is egyre silányabb és silányabb beltartalmú „élelmiszerekhez”, majd igen gyorsan az egészségtelenügy labirintusába jutunk. És a kis piacaink, amik ennél sokkal többek. .. Tegnap történt Békásmegyeren evezés után. Kedves őstermelő hölgy súgta nekem, miközben dolgos, kérges kezéből csudás illatú, színű zellerét, sárgarépáját, petrezselymét hátizsákomba raktam:

,, Tudja, nekem úgy fáj, amikor az oly sok törődést kívánó, szeretett zöldségeimet, gyümölcseimet durva kézzel dobálják, pakolják a vevők. .. ”

Ha egészségesek vagyunk, (és ez a szép magyar szó is milyen jól tükrözi a lényeget: egész-ség, tehát a testünk, szellemünk, lelkünk „ talentumainak” harmonikus, együttés külön-külön is egyensúlyban lévő működése), megadjuk a módját életünknek, étkezéseinknek, ezek minőségét, egymásutániságát, arányát, önkorlátozó mennyiségét – biztosítva ezzel sejtjeink helyes anyagcseréjét, a tápanyagok teljes felszívódását, a jó energetikai működést – a mágneses terek stabilitását. Jól kiválasztott alapanyagokkal, ezek megfelelő elkészítési technológiájával, valamint étkezési kultúránkkal minimálisra csökkenthetjük szervezetünk méregtelenítő terhelését (máj, vese, bőrfelület, bélrendszer, nyirokrendszer stb.)- egyúttal és egyidőben ezek kiváló alap-, illetve csereépítőelemek a kiváltandó és/ vagy felépítendő sejtek, szövetek, szervek, szervrendszerek számára testünk hatékony működtetésével párhuzamosan. Az ennivaló felületes megrágásával például annak csak mintegy harmada hasznosulhat. De a szellemi, lelki „támogatás” (áldás) is nélkülözhetetlen. A táplálkozás, annak örömei, mint ahogy a szaporodás is, az Élet fenntartásának előfeltétele. Elfajulása, torzulása viszont annak veszélyes zsákutcája, szelekciós következménye …

Nem tudjuk, hogy a technológiának, a rezgésszámnak is nagy szelektáló ereje van: a fán, gázon, villanyon, mikróban forralt, és lehűtött vízben kicsíráztatott magvak csírázási erélye e sorrendben a 95 százaléktól a 0-ig terjed. Elfelejtjük, hogy az Élet alapfunkciója a Mozgás: izmainkat, ízületeinket, csontjainkat ugyanúgy rendszeresen dolgoztatnunk kell a bennünk zajló folyamatok megfelelő oxigénellátása miatt is, mint meditációval, imádsággal a lelkünket, szellemünket, vagy belső szerveinket a jól megrágott, rostdús, egészséges étkezéssel. Amikor arról beszélünk, hogy agyunk már a látványáról, színeiről, formájáról felismeri, előkészíti emésztőrendszerünket, sőt, környezetünk is az étkezéskor meghatározó hatással lehet ránk, csak legyintünk. Pedig azt is bebizonyították, hogy egy anya emlőiből ikrei szoptatásakor a beteg gyermek más tejet kap tőle, mint a másik, egészséges.

A „beoltva” -t olvasva a közelmúltban felhívtak Kárpátaljáról. Az orvos hölgy az abban leírt egyik példám alapján a lakótelepe előtt elültetett csemeték egyikét, ami az ablaka előtt áll, gondozza, átöleli, beszélget vele. A kis fa már jóval erősebb, mint a többi, mondta örömmel. De a profi, manipulatív technológiák, amiket felhasználva elérik, hogy az Ember mély, gazdag, tudattalan könyvtárát, őseinek sokezer éves óvó üzeneteit elfedjék, nem elég: mint a kutat, meg is mérgezik. Dezinformáció, megtévesztés – az átlag állampolgár, érthetően, nem tud eligazodni, mi az igaz, melyik fogyókúra, terápia a jó, mit tegyen, hova menjen, kire hallgasson … És ez messze nem az ő hibája – a világunkban a vagyon koncentrációja, centralizációja, a hozzáadott érték termelőinek és a pénzügyi műveletekből élő mohó csoportok különböző érdekei, a profitnyomás következtében a Dologtalan Osztály és a Felesleges Osztály elburjánzása, a középosztály süllyedése is előrevetíti a súlyos pszichikai, fizikai betegségek egyre rohamosabb terjedését. És a Pénz, a Hatalom egyre érzéketlenebbé teszi birtokosát … Már csak sátáni energiák segítségével tudják „egyensúlyban” tartani magukat: minden Emberi érték relativizálása, deviancia, perverziók, kábítószerek, pedofília, gyilkosságok. .. Az élvezeti szerek és a kábítószerek fogalmának rafinált, tudatos összemosása, a szellemi-lelki bélpoklosok haláltánca, az egyén és a közösségek mind mélyebb állati létbe taszítása.

A Mammon, mint a mágneses erőtér centruma: a „modern” társadalom, az egyén, mint a kis iránytűk a központban lévő mágnes hatására egyre tragikusabb módon rendeződnek. ..

Holecz professzor könyve ötven év, mintegy százezer betege gyógyulásából indul ki – saját, sikeres klinikai tapasztalataiból.

Kilencven éves, Luganóban él, de szíve magyar. Ez a könyv, ami most Olaszország, Anglia, Németország sikereit követően megjelenik nálunk, ajándékunk hazájának. Napi tizenhat órát dolgozik, telve energiával. Mint mondja: szeretetteljes jókedve, egészsége a bizonyítéka, hogy biológiai módszere kitűnően működik. Minimum 120 évig akar élni – egészségesen.

Most varázspálcát ad mindenki kezébe itthon is: rajtunk múlik, élünk-e vele. Mert sokkal könnyebb másokat, az egészségügyet, orvosokat, nővéreket, műszereket kritizálni, mint magunkban, és körülöttünk rendet tenni … De ez a mi súlyos felelősségünk már.