Pénzügy, gazdaság

A idei lottó éve

Sikertörténet az új skandináv játék

Csúcsot döntött a Skandináv lottót vásárlók száma. A Szerencsejáték Rt. új játékában félmillió szelvénnyel több mint egymillió-háromszázezer fogadást kötöttek. A csapatmunkának köszön-hetõen egyre népszerûbb az új játék.

Skandináv lottóban harmincöt számból hetet sorsolnak ki, ám a nyerési esélyt növelve ikerhúzást tartanak: aki beikszel hét számot, az szerda este két húzáson vesz részt.

Az új játék elsõ húzásakor telitalálat, azaz hetes nem született. Erre – talán csak egy hetet – még várni kell. Sokan értek el azonban hatost, egyenként több mint százötvenezer forintos nyereménnyel. 1999 a lottó éve lesz Magyarországon, hiszen a Szerencsejáték Rt. ebben az évben a három lottójátékra összesen mintegy 12,5 milliárd forint nyereményt fizet ki. Dr. Erent Gábor vezérigazgató-helyettes a kezdeti és a jövõbeni siker titkát a jókedvû üzenetben látja. A magyar emberek természetüknél fogva kedvelik a humort, a vidámságot, idõnként szeretnek túllépni a napi gondokon, derûre vágynak. Ezt felismerve a Szerencsejáték Rt. a Skandináv lottó bevezetõ kampányát jókedvûre tervezte. A hangsúly a könnyedségen, a játékosságon van. Talán azért is keltett feltûnést a rénszarvasos reklám, mert a tévékben kevés kedves, humoros reklám látható. Az õsi skandináv népszokások közül elsõként bemutatott rénszarvasles elsõ pillanatra igazi néprajzi filmnek látszik, gyanút csak a film második, harmadik megtekintése után fognak a nézõk. Így lesz ez a sorozat többi tagjánál is. Ezt az átütõ reklámfilmsikert nem érte volna el a Szerencsejáték Rt., ha nem lenne a háttérben egy jól felépített csapatmunka.

A filmek szövege Réz Andrásnak, míg a látvány a Nagy Endre producer vezette Grant reklámfilmeseknek köszönhetõ. Természetesen elismerés jár Káel Csaba rendezõnek, Lajos Tamás operatõrnek és Zsigmond Gábor fotósnak is. Dr. Erent Gábor vezérigazgató-helyettes az átütõ siker kapcsán elmondta:- Nem gyõzöm hangoztatni: különféle világnézetû és pártállású, tehetséges emberek csapatmunkája áll a háttérben. A Skandináv lottóval azokat a csoportokat céloztuk meg, amelyek eddig el voltak zárva a játék örömétõl. Mostantól õk is élvezhetik a lendületes, fiatalos és nagyobb nyerési lehetõséggel elindított játékunkat. Az emberek megoszlanak: a felmérések szerint a játékosok fele a gépi, míg másik fele a kézi húzást kedveli. A Skandináv lottóval mindenki megelégedhet: ahogy az elsõ húzáskor kiderült, az elsõ hét számot géppel, míg a másodikat kézzel húzzák ki a tv2 Szerencsekerék címû mûsorának mûsorvezetõi. Egyébként a mûsort több mint kétmillióan látták, s a húzás perceiben a televíziónézõk több mint ötven százaléka kapcsolt arra a csatornára.A Szerencsejáték Rt. sikertörténetként könyvelheti el az új lottót. Több mint egymillióan fogadtak a Skandináv lottóra. Novemberben útjára indul az országos road show, a “vándorcirkusz” is. Ennek keretében a fõvárosi és vidéki bevásárlóközpontokban találkozhatnak a játékosok a Skandináv lottó reklámfigurájával, s jópofa ajándékokat sorsolnak ki a szelvénytulajdonosok között. Szintén ösztönzõ lehet: aki a jövõ szerdai sorsoláson hét találatot ér el, közel harmincötmillió forintot nyer. A nyerõszámokat mindig a pénteki Mai Nap és a Sportfogadás is közli.Azt beszélik, hogy dr. Erent Gábort október 5-én, Európa egyik legnagyobb pénzügyi központjától magas kitüntetést vehetett át. Utánajártunk a szóbeszédnek:- Valóban igaz, a pénzügyi csoport elnöke a flamand gazdasági és kulturális kapcsolatok fejlesztéséért részesített kitüntetésben – mondta büszkén a vezérigazgató-helyettes.